METALCOAT – EN miljøvenlig og SIKKER BELÆGNING TIL ERSTATNING AF HÅRDKROM

Marts 2020 - marts 2022

​Formål og mål

Målet med dette projekt er at udvikle en sikker og miljøvenlig belægningsproces til erstatning af hårdkrom med god beskyttelse mod korrosion og mekanisk slid af overflader på støbeværktøjer, komponenter og maskindele. Vi ønsker at bruge belægningsteknologien Physical Vapor Deposition (PVD), som er langt mere miljøvenlig end den nuværende galvaniseringsproces, der bruges til at lave hårdkrom-belægninger, og som afgiver kemikalier, der er farlige for personale og miljøet, herunder det kræftfremkaldende krom IV.

​Forventede effekter og resultater

Vi ønsker at kunne erstatte den nuværende skadelige galvaniseringsproces med en sikrere og mere miljøvenlig belægningsproces. Vores forventning er at producere en funktionel belægning, der performer mindst lige så godt som hårdkrom.

Projektet er et samarbejde mellem CemeCon Scandinavia A/S, Department of Materials and Production på Aalborg Universitet, Gebr. Potthast GmbH & Co. KG, and Husqvarna AB.


Dette projekt har modtaget støtte fra Europa-Kommissionen (Horizon 2020) og EUREKA med medfinansiering fra Innovationsfonden,
​Vinnova og Bundesministerium für Bildung und Forschung (BMBF) under Eurostars-programmet (projektnr. E!114086)

Få et tilbud eller tal direkte med en ekspert

Benyt vores bestillingsseddel, hvor du kan uddybe din opgave. Se eventuelt vores information vedrørende din bestilling her.

Klik her, hvis du ønsker at tale med en af vores dygtige medarbejdere.

CemeCon Scandinavia A/S

Navervej 28, ​DK-8382 Hinnerup
​Klik for rutevejledning

CVR-NR: 32293395

Kontakt

Telefon: +45 70 22 11 61

​E-mail: info@cemecon.dk

Lukkedage 2024:

23/12-2024-1/01-2025

Tilmeld dig vores danske nyhedsbrev​

Læs vores seneste nyhedsbrev her​